in**@re****************.nl

Help ! Het ziet er anders uit dan ik dacht!

Help! Soms is ons vak best lastig. U als klant wilt iets afgedrukt hebben en als wij dat doen ziet het er ineens anders uit of er missen dingen… Vaak komt dat door het gebruik van programma’s als word, exel, en publisher. Dat is vooral te zien aan de plaatjes, die als ze van dichtbij bekeken worden nogal korrelig zijn. Veel beter van kwaliteit zijn photoshop, illustrator en quarkxpress bestanden, maar een pdf is voor ons het makkelijkst. Wat ook kan is het word document met alleen de tekst insturen en de plaatjes apart. Ook dan wel graag een pdf bijvoegen waar de positie van de plaatjes goed te zien is.

 

help! vergelijking bestanden
Klik op het plaatje om groter te maken

In het bovenstaande plaatje is het verschil te zien tussen een plaatje geïmporteerd in word(rechts) en het originele bestand(links) beide ongeveer 300% vergroot. Klik op het plaatje om het te openen in een nieuw tabblad of een nieuwe pagina

Er kunnen ineens dingen missen, of er anders uit zien dan u graag wilt. Daarom kunt u hier een programma downloaden ( opent in een nieuwe pagina of tab) waarmee u een pdf kunt printen op uw eigen computer. Zoals dat bestand er uit ziet wordt het afgedrukt. Er kan dan dus eigenlijk niets meer mis gaan. Natuurlijk kunt u ons ook vragen u te helpen.

Publisher en Powerpoint bestanden.

Heeft u ervaring met één van deze programma’s en heeft u zelf iets gemaakt wat afgedrukt moet worden? Dan kunt u het best de colgende stappen volgen.

1) Office 2013 en hoger: Ga naar bestand (file in engels) en ga dan naar export. Daar kiest u Adobe Pdf maken, en het programma maakt er dan een kant en klare drukbare pdf van.

2) Heeft u een oudere versie van Office, dan kunt u het beste even kijken op google en zoeken naar een pdf printer

Help voorbeeld van papierformaten A0, A1, A2, A3, A4,A5, A6,A7 en A8
papier formaten in één oogopslag

Over papierformaten is vaak onduidelijkheid, vandaar dit plaatje als geheugensteun

Als u een bestand in zwart-wit afgedrukt wilt hebben, let er dan op dat het  ook uitsluitend zwart-wit pagina’s bevat. Linkjes van websites en emailadressen worden vaak in blauw getoond. Onze machines zien dat en drukken de pagina dan in kleur af. Hierdoor kunt u voor een onaangename verrassing komen te staan, want de prints worden dan ineens een stuk duurder. Als u van tevoren aangeeft dat u het bestand in zwart-wit afgedrukt wilt hebben, ondanks dat er kleurenpagina’s in zitten, houden wij hier vanzelfsprekend rekening mee.

Vindt u het ontwerpen en printklaar maken moeilijk, dan kunt u altijd even langskomen met een stickje. Wij helpen u dan met uw ontwerp en het afdrukken ervan.

In het ontwerp gedeelte

Algemene Tips:

U kunt plaatjes zelf uploaden om te gebruiken, maar let op de grootte van de plaatjes. Als een plaatje kleiner is dan 500×500 px zal dit bij het afdrukken niet mooi scherp worden, maar korrelig. Door op uw computer het bestand, dat u wilt gebruiken, op te zoeken en er een keer op te klikken, verschijnt onderin de pagina een balkje met de eigenschappen van het bestand. Foto’s afkomstig van een camera met minimaal 5MP zijn groot en scherp genoeg.

Alle gebruikte plaatjes kunt u verwijderen door het te selecteren en op de X te klikken. Als dat niet de bedoeling was staat er bovenin een pijl naar links waarmee de aktie ongedaan kan worden gemaakt

Zodra u klaar bent klikt u op de V bovenin, en kan er een melding komen dat een deel van het plaatje niet in het af te drukken gebied staat. Controleer daarom goed of alle plaatjes geheel zichtbaar zijn. Heeft u expres de foto zo gesleept dat er een deel van de foto buiten het afdrukgebied valt, dan kunt u deze mededeling negeren.

De fotoplaatjes in de kalenders zijn achtergrond afbeeldingen. Daardoor staan die onderop en zijn de kalender items zichtbaar. Als u per ongeluk een foto eroverheen heeft geplaatst kunt u in het menu de knop met de 3 vierkante vlakjes gebruiken om de lagen te sorteren. Zet op die manier uw foto onder de kalender laag.

Heeft u vragen of opmerkingen of is iets niet duidelijk, dan kunt u altijd contact met ons opnemen. We helpen u dan graag

Repro Service Zeijen. Telefoonnummer 0592-291418.