Rouwdrukwerk

Rouwdrukwerk algemeen

Als er iets persoonlijk is op het gebied van drukwerk, dan is het wel rouwdrukwerk. Of het nu gaat om rouwbrieven, rouwkaarten, rouwbedankjes of bidprentjes de wens van de rouwbrief bomenoverledene speelt vaak een grote rol. Rouwdrukwerk wordt meestal verzorgd door de begrafenisondernemer. Er zijn situaties waarin zij niet kunnen maken of leveren wat de wens is van de nabestaanden of de overledene. Dan komen wij in beeld. Rouwdrukwerk via de begrafenisondernemer heeft vaak een beperking wat betreft dikte. Ook een foto op de voorzijde of binnenin naar eigen ontwerp is vaak niet mogelijk. Bij ons wel!

Rouwbrieven

Rouwbrieven hebben de laatste jaren een evolutie doorgemaakt. Van de eenvoudige creme kleurige rouwbrief in zwart bedrukt. Met een grijze of een zwarte rand tot de fraaie soorten die we nu hebben. Met een kleurenfoto van een boom, een landschap of een stilistische bloem. De meeste rouwbrieven worden door een aantal grote leveranciers geproduceerd. Deze voldoen daarmee aan de eisen die begrafenisondernemers stellen. Deze rouwbrieven moeten door hun printer kunnen. Daarmee is gelijk uitgelegd waarom een eigen foto hierop niet kan. Het kan niet door de printer. Bovendien ontbreekt het aan tijd en kennis om een foto zo te bewerken dat het resultaat naar tevredenheid is van de klant.

Eigen ontwerp

Bij ons kunt u voor al uw rouwdrukwerk een eigen ontwerp krijgen. Of het nu gaat om een rouwdrukwerk railsfoto van de tuin, een boot of een foto van de overledene zelf, alles is mogelijk. Wij kunnen op verzoek een uitsnede van een foto maken. Zodanig dat iets wat u niet op de foto wilt zien verdwijnt. Of iets wazig maken zodat de tekst er overheen gezet kan worden.

Papiersoorten

Ook bij ons kunt u kiezen uit het standaard papier voor uw rouwdrukwerk. Daarnaast hebben wij als drukker ook een aantal bijzondere papiersoorten. Die kunnen dikker zijn, of met een parelmoer glans. Misschien wilt u juist helder wit, of het ouderwetse “oud Hollands”.

Afspraak

Wilt u voor u zelf iets uitzoeken om in de toekomst te gebruiken bij uw uitvaart? Wilt u juist iets uitzoeken voor een vriend of familielid? Dan kunt u het beste even telefonisch een afspraak maken. Als u dan bij ons langskomt, neemt u dan de foto die u wilt gebruiken mee. Wij kunnen u dan wijzen op zowel de mogelijkheden als de on- mogelijkheden. Daarnaast kunnen wij u een aantal voorbeelden laten zien van wat er mogelijk is, en de verschillende soorten papier. Wij gaan met uw wensen aan de slag, en produceren een proef exemplaar. Als u voor 100% tevreden bent met het resultaat gaan wij over tot productie. Vaak kunt u dezelfde dag het rouwdrukwerk ophalen.

Enveloppen voor rouwdrukwerk

Na het gesprek en het uitzoeken kunt u de enveloppen al vast meenemen naar huis om te schrijven. Dit scheelt weer tijd. Een andere mogelijkheid is dat wij de namen en adressen voor u op de enveloppen drukken. Vraag hiernaar tijdens het gesprek.

WhatsApp WhatsApp met ons